Pools theaterspektakel

MEM Theater en Stichting PEGAZik presenteerden op 9 en 10 februari 2019 een Pools theaterspektakel in het Laaktheater: AGENCE MATRIMONIALE. De creatieve makers wisten de eerste avond volledig uit te verkopen en stonden ook de tweede avond voor een volle zaal.

De voorstelling ging over de relaties tussen mannen en vrouwen, intriges en komische avonturen bij de zoektocht naar een partner. Het spel werd afgewisseld met liedjes door twee Poolse solisten van het Koninklijk Conservatorium. Voor de Nederlandstalige theaterbezoekers waren er ook boventitels. Dat kwam goed uit, want er waren ook veel Pools/Nederlandse stellen.

De voorbereidingen voor het stuk startte zo’n zes maanden voor de première en het was voor de (amateur)spelers een geweldige ervaring. Voor het decor en de kostuums werden creatieve oplossingen gevonden. Zo hebben ze het decor zelf gemaakt en was de kringloop een goede uitkomst voor het vinden van kostuums.

De makers over de voorstelling: "Rekening houdend met de grote concentratie Pools sprekende mensen in Den Haag, de succesvolle opkomst bij de première en de universaliteit van het thema, zijn wij blij met ons eerste succes.  Het liet ons zien hoe belangrijk dergelijke culturele activiteiten zijn voor onze (multiculturele) samenleving."

Bekijk de promotievideo van AGENCE MATRIMONIALE (in het Pools).

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.