Ruwe Diamant

Het project ‘Ruwe Diamant’ bood opkomende raptalenten de gelegenheid om hun creatieve mogelijkheden te ontdekken en te verkennen. Zij kregen de kans om professioneel een eigen nummer op te nemen, en dit te laten mixen en masteren in samenwerking met een Haagse engineer/producer.

De deelnemers kregen volop de ruimte om hun creativiteit in een eigen nummer te verwerken en te ervaren hoe het is om samen te werken met een engineer. Ook konden ze  vrienden, familie of kennissen uitnodigen om hun werk te laten horen.

Het resultaat is dat de meeste deelnemers gemotiveerd zijn geraakt om door te pakken en meer nummers hebben geschreven en ook in andere studio’s hebben opgenomen.

“Sommige deelnemers hebben meerdere nummers gemaakt die ze willen gebruiken voor het bundelen van een EP of album die ze zelfstandig of in samenwerking met anderen gaan uitvoeren en uitbrengen.”

Ook heeft het project de jongere doelgroep die het proces van dichtbij heeft mogen meemaken, geïnspireerd om in de studio met vocalen te experimenteren tijdens de wekelijkse inloop in het buurtcentrum. Plan voor de toekomst is om eventueel een luistersessie met publiek in samenwerking met het Laaktheater te kunnen organiseren.

Het oorspronkelijke idee was dat de deelnemers ook een videoverslag van het proces zouden maken, maar tijdens de sessies bleek daar geen animo voor te zijn - de focus lag meer op het opnemen van nummers. Ook is er gekozen om er geen groot event van te maken omdat verschillende deelnemers hebben  aangegeven ervaring te willen opdoen en te willen leren, maar nog niet naar buiten willen treden met de muziek die ze tijdens het traject hebben opgenomen. Hier willen ze meer tijd in steken en eventueel een plan voor maken.

 

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.