Scratchdag Latino ‘La voz de América Latina’

Koorzangers uit Nederland hebben in één dag de mooiste Argentijnse liederen (die bekend zijn geworden door Mercedes Sosa), met elkaar geoefend en voor publiek uitgevoerd.

We waren heel blij om op 21 mei 2022 eindelijk weer voor publiek te mogen optreden. Voor veel mensen was dit het eerste kooroptreden in drie jaar…
Iedereen had zich heel goed voorbereid met behulp van alle bestanden die de zangers hadden ontvangen, daarnaast waren er per stemgroep zoomsessies georganiseerd om  instructies te geven en vragen te beantwoorden. En dat heeft goed gewerkt, want op het moment dat het koor het eerste lied begon te zingen, was  iedereen verbaasd hoe goed het ging. Boven alle verwachtingen!

De dag verliep vlekkeloos. Er waren mooie repetitiemomenten en gezellige pauzes. We hebben niet alleen gezongen; de zangers kregen ook uitleg over de instrumenten uit Zuid-Amerika en de ritmes die in de muziek voorkwamen. We lieten de deelnemers dansen volgens de ritmes van de liederen die aan bod kwamen op deze scratchdag.

De nieuwe Argentijnse ambassadeur kwam vol trots met een bos bloemen; niet alleen om Marcela te feliciteren met haar Koninklijke onderscheiding, maar hij waardeerde vooral  dat Nederlanders in contact met de Argentijnse muziek en cultuur zijn gekomen.

Het was een geslaagde dag met tevreden en blije zangers. Enkele van hun reacties en beelden van het concert vind je op YouTube.

Eén van de deelnemers schreef op LinkedIn:
“Waar ik de energie vandaan haal om mijn werk goed te doen? Onder andere door veel te zingen. Zo deed ik op 21 mei mee met een scratchdag Latino o.l.v. Obermeister-Shasha Marcela. In 1 dag studeerden we 7 liederen in van de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa (een heldin uit mijn studententijd). Aan het eind van de dag traden we hiermee op voor o.a. de Argentijnse ambassadeur. Het was een geweldige dag, die ik iedereen toewens. Op 3 september is er weer zo’n dag. Doe je mee?”

Zoals bij de vorige scratchdag heeft Marcela iedereen getrakteerd op handgemaakte alfajores, Argentijnse koekjes, dat werd erg gewaardeerd.

De beelden van de flyers zijn gekocht van een Argentijnse kunstenares (die in Argentinië woont). Ik vind het belangrijk om andere artiesten van verschillende disciplines een plek te geven in mijn projecten. Ik heb de mooie werken van Dolores Mendieta op sociale media gezien. Ik raad jullie aan om haar prachtig werk te bekijken!

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.