Symphonic Seniors Concert 2023

Het jaarlijkse concert van de Symphonic Seniors was op 13 mei 2023 in de Nieuwe Badkapel. Het orkest speelde bewerkingen van klassiek repertoire en deze keer lag het accent op dansmuziek uit verschillende landen. We maakten als het ware een reis door Europa aan de hand van muziek van onder andere, Glück, Grieg en Haydn. Het publiek en zeker ook de spelers hebben zichtbaar genoten! 

Het concert werd gegeven voor familie, vrienden en stadsgenoten met een programma dat een verzameling van vrolijke dansen uit verschillende periodes en landen omvatte. Na een korte repetitie begon om 14.30 uur het concert dat eindigde om 15.30 uur. Aansluitend was er een borrel voor de toehoorders.

“Het evenement was een groot succes, wat blijkt uit de grote hoeveelheid kaartjes (192!) die - onverwachts - door de orkestleden, maar ook aan de zaal werden verkocht.”

De voorbereidingen op het concert met oog op het doel, voortbestaan en groeien, omvatten naast de reguliere repetities de Generale Repetitie op 8 mei in de Adventkerk. Ook is er door middel van advertenties en editorials in de plaatselijke media aandacht besteed aan het evenement. Op die manier werd het orkest inhoudelijk voorbereid en werd het publiek breed over het concert geïnformeerd.

Het oogmerk van Symphonic Seniors, een sociaal culturele instelling, is het musiceren maar ook goede sociale contacten onderling zijn van groot belang. Eind augustus 2023 vindt een reünie voor de orkestleden plaats om Het Symphonic Seniors’ Concert van mei jl. te evalueren, nieuwe leden te verwelkomen, het muzikaal programma van 2024 te bespreken en een concert in 2024 voor te bereiden. Het doel, voortbestaan en groeien van het orkest, is daarmee gehaald.  

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.