Workshop DeugNiet

‘Jezelf kunnen zijn’, dat was het thema van de workshop die dansers Ari Tazelaar en Maria Volk van de voorstelling DeugNiet gaven aan 13 Haagse jongeren.  

De workshop in Korzo begon met een warming-up en sociale interactie tussen de jongeren. Zo moesten ze elkaar bijvoorbeeld groeten zonder handen te schudden of te knuffelen, waaruit bijzondere ontmoetingen ontstonden. Daarna leerden zij het repertoire van de voorstelling en gingen zij brainstormen over het woord ‘deugniet’. Hier kwam een enorme mindmap uit met hele mooie nieuwe ideeën.

Na de brainstorm werd de groep in tweeën gedeeld en kregen zij de opdracht om met de mindmap, het repertoire en hun eigen bewegingen een performance te maken. Ari en Maria brachten hiervoor diverse kostuums mee, om de performance een extra laag te geven.

Aan het einde van de workshop lieten de jongeren hun eigen performance aan elkaar zien en gaven zij elkaar feedback. De deelnemers hadden niet alleen een mooie creatieve dag, zij vonden het  zo leuk dat de meesten een kaartje voor de voorstelling hebben gekocht.

“We waren enorm verrast door de goede resultaten. En door de kostuums zag het er helemaal compleet uit”.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.