Workshop grafitti

Organisatie Eenheid Samen organiseerde workshops graffiti voor jongeren. Veel jongeren zijn geraakt door de coronamaatregelen: geen school, geen live contact, alles dicht, maar ook moeilijke thuissituaties komen voor. Met de workshops motiveren zij de jongeren, en bieden structuur, zodat zij een toekomstperspectief zien.

Tijdens de workshop was er eerst een stuk theorie over het ontstaan van graffiti met uitleg en voorbeelden en een stukje materialenkennis. Daarna verzonnen de deelnemers hun eigen tag (naam) en begonnen ze te schetsen. Tijdens de tweede les was het tijd om de achtergrond van het schilderdoek in te spuiten en in de volgende twee lessen het kunstwerk tot leven te laten komen.

Door dit soort creatieve workshops meerdere keren aan te bieden, leert Eenheid Samen wat hen activeert. Zo proberen ze de jongeren wakker te schudden en te adviseren. Bijvoorbeeld door de vraag te stellen: ‘Waar zie jij jezelf over vijf jaar?’. 

“Als wij maar een persoon hierbij kunnen ondersteunen zou dat toch geweldig zijn. Ze zeggen toch ook, als één schaap over de dam is volgen er meer!”

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.