ZomerLeesFestijn

Zondagochtend 5 september 2021 begon prachtig, met heerlijk weer. Op het Piet Heinplein was iedereen klaar voor het Zomerfestijn en de aftrap van het culturele seizoen. Zo’n 50 kinderen en hun ouders genoten van theater, workshops, schmink, een voorleeswedstrijd en meer.

In Kinderboekenwinkel Alice en Wonderland en buiten op het plein waren diverse activiteiten, zoals de voorstellingen Dierenlantijnen van De Kleine Schouwburg en De NietsMasjine van kindertheater Kaboem. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman stonden op het podium met hun kinderboek Boer Boris. Terwijl zij vertelde over het boek, maakte Philip tekeningen die later, net als het boek,  gesigneerd werden.

Bij het Haags Kunst Atelier liep het storm voor de workshop handpoppen maken en was al het materiaal na 3 uur helemaal op. Zo’n 50 kids gingen trots naar huis met hun eigen gemaakte handpop. Ook liepen de rijen op bij Daysee Poppy met haar prachtige schmink van kinderboekfiguren. En in de kinderboekenwinkel liep de spanning op bij de jonge bezoekers die deelnamen aan de voorleeswedstrijd. Die spanning konden ze daarna kwijt op het springkussen en door te grabbelen bij Gabrielle Grabbelrok. Het Strijkdomijn zorgde voor mooie muziek.

 "Het kinderfestijn brengt kinderen weer in contact met kunst en cultuur, maar ook met literatuur. En wij hopen dat dit smaakt naar meer en dat het ook weer een mooi cultuurseizoen gaat worden voor de kinderen."

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Bekijk de pitchvideo van kindertheater Kaboem, waarmee zij subsidie ontvingen via Geld voor je kunst!

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.