GVJK! Urban Culture Special

Heb jij geld, doekoe, mula, guap of saaf nodig voor je eigen urban culture project binnen de Haagse hiphop en urban scene? Videopitch dan je plan tijdens de eerste Geld voor je kunst! Urban Culture Special op 29 maart 2021 en verdien maximaal €1.500 subsidie!

Geld voor je kunst!

De subsidieregeling Geld voor je kunst! van CultuurSchakel bestaat al een aantal jaar. Het is een laagdrempelige manier om subsidie te krijgen voor een initiatief waarbij actieve cultuurparticipatie centraal staat. Deze Urban Edition staat helemaal in het teken van de hiphop en urban cultuur in Den Haag.

Pitch

In een 10-minuten durende videopitch presenteer je jouw project. Eerder gingen je al voor: spoken word evenement en Haagse C winnaar Het Zwarte Schaap, online talkshow De Chillspot, trap clubnacht 54 Fest, Club Hopping DJ contest en DeeDee’s Kids Museum Takeover.

Jury

Een jury beoordeelt je videopitch en je hoort binnen een week of je de subsidie ontvangt. Speciaal voor deze Urban Edition zitten in de jury:

  • Conchitta Bottse: programmeur in het Paard, producent van het hiphop, bass en beats conferentie ADE Beats en tourmanager van soulzangeres Shirma Rouse. Ook maakt zij onderdeel uit van het team van GUAP070.
  • Angelo Bromet: expert op gebied van urban- en jongerencultuur, programmeur bij New Metropolis Zuidoost, Pakhuis de Zwijger en talentontwikkelaar bij de Melkweg in Amsterdam. Ook is hij projectleider van het creatieve ELEVEN INC / PROSPECT ELEVEN multifunctioneel gebouw.
  • Tyler Koudijzer: geeft schrijf-/spokenword-workshops in Huis van Gedichten, het HipHopHuis in Rotterdam en de Cultuurschool. Mede-organisator van het muziek event TUONO. Daarnaast treedt hij op met het spoken-word/theatercollectief Barguijs dat in 2020 debuteerde met hun theatershow "Gelijkspel'.

Waar vraag je subsidie voor aan?

Denk aan: een dancehall workshop, online livestream sessies, een online hiphop of afro festival, een multidisciplinaire videoclip, MC en rap battle challenge, producer battle, een podcast met en open podium, een vocal wedstrijd, danscompetitie, punchline battle, (break)dance battle, DJ-battle, poetry slam, rap cypher, dance contest, beat(box) battle, een gezamelijk graffiti kunstwerk of street art, virtuele block party, online showcases, sneakers customizen of hoodies designen, een beeldspraak expositie of een schrijverskamp binnen de grenzen van Den Haag; kortom ideeën genoeg!

Meedoen

Vul uiterlijk 19 maart a.s. het aanvraagformulier in en ontvang daarna een uitnodiging om je videopitch in te sturen. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor 8 pitches.
LET OP: bij Geld voor je kunst! gelden andere voorwaarden dan voor reguliere subsidievormen van CultuurSchakel. Doe eventueel eerst de Quickscan om te zien welke subsidievorm het beste bij jou past.

Vragen?

Stel je inhoudelijke vragen aan Joan Biekman, adviseur Urban Cultuurparticipatie van CultuurSchakel. E-mail joanbiekman@cultuurschakel.nl, of bel 06-46 94 16 49. Je zakelijke vragen stel je aan Liesbeth Simons, projectleider Geld voor je kunst! E-mail liesbethsimons@cultuurschakel.nl, of bel 06-23 84 07 32.

Vraag nu Geld voor je kunst! aan.